donderdag 20 september 2012

Waarom een ondernemingsontwikkelingspartner?

Zoveel méér dan het inhuren van een consultant.


Hoe meer ik nadacht over het concept van een ondernemingsontwikkelingspartner, hoe meer ik geïntrigeerd werd over de positieve impact dat het kan hebben.
Ik heb verder diepgaan onderzoek gedaan hiernaar en opnieuw werd m'n idee dat er een 'kloof' is, een 'missend element' is voor ondernemende mensen; de noodzaak voor een ondernemingsontwikkelingspartner werd bevestigd.
Jawel, ik heb ook gemerkt dat je vrij eenvoudig professionals kan inhuren voor specifieke domeinen.
Ja, er zijn marketing professionals die je kan de opdracht geven om een marketing strategie uit te werken, marketing campagnes uit te werken, ... En jawel, ik raad je aan om met zo'n mensen samen te werken.
Ja, er zijn financiële experts en accountants die je boekhouding kunnen doen en je financiëel en fiscaal advies kunnen geven. En ja, ik moedig je aan om met zo'n mensen samen te werken.
Ja, er zijn zelfstandig verkopers waar je beroep  kan op doen om prospecten te bezoeken, nieuwe klanten te maken of bestaande klanten te bezoeken om zo je verkoop te verhogen. En ja, ik moedig je aan om met zo'n mensen samen te werken.
Ja, er zijn project consultants en consultants in productie process verbetering en als je een bepaalde lacune hebt in deze gebieden, moedig ik je aan om met de besten samen te werken.
Ja, er zijn advocaten gespecialiseerd in uw materie waarop je beroep kan doen om je algemene voorwaarden en alle andere overeenkomsten juridisch correct op te maken voor er zich problemen voordoen. En ja, ik moedig je aan om met zo'n mensen samen te werken.

Waarom?

"Waarom zou ik dan in 's hemelsnaam een ondernemingsontwikkelingspartner nodig hebben?" vraag je jezelf misschien af?
Wel, je moet je realiseren dat in MIJN visie van wat een ondernemingsontwikkelingspartner kan betekenen voor jou en je zaak, en wat er kan bereikt worden, wel, ... het is buitengewoon fantastisch!

Specialisten op een bepaald vlak hebben de neiging om op hun expertise gebied te werken en te blijven, hun 'eiland'.

De eerste en belangrijkste functie van een ondernemingsontwikkelingspartner is om je te engageren in het creëren van een solide ondernemingsstructuur die komaf maakt met die eilandjescultuur en het vestigen van een bedrijf dat als een geheel in synergie werkt.

Voor jou zal het engageren van een ondernemingsontwikkelingspartner ofwel DE meest krachtige hefboom voor je succes zijn die je ooit hebt benut, OF het zal je grootste verspilling en frustratie zijn.


Voorwaarden voor succes.

Om samen te werken is het nodig dat je: 

... compleet open bent van geest, open staat voor nieuwe ideeën;
... zeer veel honger hebt naar méér, om verschillend te zijn, sneller te zijn, beter te zijn;
... gretig bent om te zien hoe verschillende richtingen, krachten en acties tastbaar prestatieresultaten beïnvloeden.

Je bereid te zijn om openlijk te bespreken waar je over denkt en je dient me toe te staan om die conversatie in de diepte te voeren, waar die ook heen leidt.
Het zou kunnen dat je gesprekken mee maakt die een weg volgen waar je jezelf niet comfortabel bij voelt, die onvoorstelbaar zijn, die provocatief en zelfs shockerend zijn, en soms ook troostend zijn.
Denk aan "taaie liefde"
Denk aan "de naakte waarheid"

En bovenal, moet je bereid zijn om actie te ondernemen.

Anders gezegd, mij engageren als je ondernemingsontwikkelingspartner betekent je geest, je intellect, je hart en je emoties openen om jezelf volledig onder te dompelen in een nieuw type gesprek dat je waarschijnlijk niet verwacht of nooit voorheen hebt over nagedacht om zo tot vernieuwende ideeën, acties en resultaten te komen.

Ik geloof dat de ondernemende mensen die zich kunnen vinden in de bovenstaande vereisten en samenwerken, zullen groeien en multidimensionaal evolueren.

Maar de verkeerde persoon zal zich geketend, beschaamd, geïrriteerd, kwaad en verward voelen.
Dus voor mensen die eng zijn van geest en van wie hun ideeën zo gefixeerd zijn als gedroogde beton, is het geen goed idee.
Ook is het geen goed idee voor iemand die denkt dat met ergens een tactisch idee of zonder investering, we ALLE zakelijke en persoonlijke problemen van de tafel gaan kunnen vegen.

DEZE dynamiek van het je engageren in een ondernemingsontwikkelingspartnership is vloeiend, strategisch en interactief.
Het is, wel, zoals met niets anders te vergelijken.
Het kan niet in een vakje gekleurd worden.
Het laat zich niet passen in een bestaande categorie.

Via dit vloeiende, strategische en interactieve concept heb ik er vertrouwen in dat jij de opportuniteit zal hebben om te leren  hoe je een meer bevredigend leven kan leiden, hoe je jouw winst kan vermeerderen en hoe je kan genieten van het uitbouwen, het onwikkelen van je onderneming of professionele praktijk.

Interesse om eens vrijblijven te praten? Bel me nu: 0032 497 573 670
Of stuur me een e-mail: info@tomcommeine.com